Sramana Mitra je ustanovitelj in izvršni direktor One Million by One Million (1Mby1M), globalnega virtualnega pospeševalnika, katerega cilj je pomagati milijonu podjetnikov po vsem svetu, da dosežejo 1 milijon dolarjev prihodkov in več. Je podjetnica in strateška svetovalka iz Silicijeve doline, piše blog Sramana Mitra On Strategy in je avtorica serije knjig Entrepreneur Journeys in Vision India 2020. Kot podjetniška izvršna direktorica je vodila tri podjetja: DAIS, Intarka in Uuma. Sramana ima magisterij iz elektrotehnike in računalništva na Tehnološkem inštitutu v Massachusettsu. Leta 2015 je bil Sramana poleg Billa Gatesa in Richarda Bransona imenovan za enega izmed 10 najboljših vplivnežev na LinkedInu.
Kako ste postali strokovnjak za svoje ključne teme?
Sem serijski podjetnik na področju tehnologije in računalniški znanstvenik z MIT. 1Mby1M je moje četrto podjetje. Med svojim tretjim in četrtim podvigom sem desetletje svetoval. Sem tudi znan pisatelj in vodja tehnološke misli. Ta intervju vam bo dal več konteksta.
Ko sem bil podiplomski študent na MIT, sem ustanovil svoje prvo podjetje (1994). Po tem, skozi prvi dotcom val, sem ustanovil in vodil še 2 podjetji, vsa znotraj internetne domene. To je bila moja učna podlaga za teme o podjetništvu, pa tudi o umetni inteligenci, e-trgovini, programski opremi itd.
Ko sem začel svetovati, sem razvil nadaljnje vpoglede v teme, kot je računalništvo v oblaku, in obsežno znanje o disciplinah, kot je pozicioniranje izdelkov.
Leta 2005 sem začel pisati svoj blog, ki je hitro postal znan. Začel sem intervjuvati podjetnike in miselne voditelje na področju računalništva v oblaku, velikih podatkov, umetne inteligence, finančne tehnologije, IT v zdravstvu, spletnega izobraževanja, kibernetske varnosti, e-trgovine itd.
Danes je na blogu predstavljenih na tisoče takih voditeljev in vsaka posamezna funkcija temelji na intervjuju z menoj. Vsak teden se pogovarjam s 5–10 miselnimi voditelji na različnih področjih. Moja ekipa nato intervju prepiše in uredi, preden ga objavimo. Predlagam, da preživite nekaj časa na spletnem dnevniku , da dobite občutek o tem delu.
Pisal sem tudi povabljeno kolumno za Forbes od leta 2008 do 2010, ko je bila urednica Betsey Corcoran. Imenoval se je Zero-In. Nekateri moji podpisni stolpci so ostali na domači strani Forbes.com mesec dni. Temeljna napaka kapitalizma, napisana po finančni krizi, je bila ena takih.
Na brezplačnih javnih okroglih mizah 1Mby1M redno gostujejo vlagatelji in podjetniki, ti intervjuji pa so objavljeni tudi na YouTubu in našem Podcastu.
Na splošno sem oseba z izjemno dobrimi povezavami, insajder v Silicijevi dolini in imam stalen dostop do ljudi na zelo visoki ravni. Ljudje me iščejo z vsega sveta, da bi bil predstavljen v mojih zapisih, podcastih in videih.
Priznanje LinkedIna mojemu delu leta 2015 me je uvrstilo med njihovih 10 najboljših vplivnežev . Bill Gates je bil št. 1. Richard Branson je bil št. 2. Jaz sem bil št. 10.
Nazadnje, moje vsakodnevno delo izvršnega direktorja One Million by One Million (1Mby1M), prvega in edinega globalnega virtualnega pospeševalnika na svetu za tehnološka zagonska podjetja, me ohranja v stalnem stiku z inovativnimi projekti na področju tehnologije na splošno.
Katere podteme vas najbolj navdušujejo?
Bootstrapped Entrepreneurship Platform-as-a-Service, Software-as-a-Service, Corporate Innovation Virtual Education, inkubacija, pospeševanje podjetnikov so nekateri izmed mnogih.
Resnično verjamem v prvo zagon in zbiranje denarja pozneje (ali pa sploh ne) kot pravi način za izgradnjo podjetja. Ta 1-urni tečaj je odlično okno, zakaj.
Moje glasilo Best of Bootstrapping na LinkedInu ima več kot 85.000 sledilcev.
Pisal sem članek za člankom o tej temi in tudi knjige , tečaje Udemy itd., da bi legitimiral zagonsko podjetništvo. Ne bi bilo težko reči, da sem sam dvignil raven spoštovanja zagonskega podjetništva v medijih, v katerih prevladuje tvegani kapital. Zato imajo podjetniki radi moje delo. Moja mantra je bila: NE hodite v VC kot berači. Pojdite kot KRALJI. Vedno sem na strani podjetnikov in investitorji, ki jim želijo sporočiti, da so podjetnikom prijazni, radi sodelujejo z menoj. Radi so predstavljeni v mojih oddajah in glasilih.
Seveda sem to naredil veliko dlje z ustanovitvijo En Million by One Million (1Mby1M), prvega in edinega globalnega virtualnega pospeševalnika na svetu za tehnološka zagonska podjetja, leta 2010. Delamo z misijo pomagati milijonom podjetniki dosežejo milijon dolarjev letnega prihodka in več.
PaaS je trenutno velik trend v svetu SaaS. Lahko začnete s tem člankom. Delnice v oblaku in PaaS: kateri igralci SaaS bodo zmagali v PaaS | Sramana Mitra . Imeli smo odlične pogovore o podjetjih, ki poskušajo zgraditi ekosisteme PaaS. Moje glasilo Cloud Stock Analysis je obsežno obravnavalo to temo.
Na splošno v svoji analizi zalog v oblaku zavzamem pogled na strategijo izdelka, ne zgolj Podatki o številki aktivnega telegramana finančni vidik. To pomeni, da gledam na prevzeme, velikost trga, strategijo PaaS, partnerstva itd., ki jih finančni analitiki ne obravnavajo tako natančno.
Moja ocena je, da morajo izvršni direktorji javnih podjetij v oblaku vse to veliko bolje razložiti, da bodo lahko vlagatelji razumeli posledice, zakaj naredijo določene poteze. Pripravljen sem ponuditi večjo platformo tistim, ki želijo imeti takšne pogovore neposredno z vlagatelji.
Veliko dela smo opravili tudi na področju korporativnih inovacij prek naše platforme Incubator-in-a-Box. Tehnološkim korporacijam, ki želijo pokazati predanost inovacijam, lahko koristi sodelovanje z nami. Na tem področju imamo bogato znanje in izkušnje. Oracle je na tej platformi izvajal svoj celoten program Intrapreneurship 6 let. Na kratko, na tej platformi upravljamo inkubatorje in pospeševalnike za blagovne znamke.
Kdo vpliva na vas pri teh temah?
Ves čas se pogovarjam s tehnološkimi podjetniki in miselnimi voditelji. Na našem blogu si lahko ogledate serijo ali intervjuje Entrepreneur Journeys ter serijo ali intervjuje Thought Leader. Na tisoče tehnoloških voditeljev je bilo gostov na mojih platformah. Ogledate si lahko tudi blog/podcast/okrogle mize Seed Capital za moje intervjuje z vlagatelji.
S kakšnimi izzivi se soočajo blagovne znamke v tem prostoru?
Preveč hrupa. Težko prerezati. Naj podrobneje opišem ta vprašanja. Vzemimo primer podjetij za finančno tehnologijo in finančne storitve, ki se poskušajo pogovarjati s podjetniki in jim ponuditi posojila za mala podjetja. Trenutno sploh ni lahko pridobiti kakršnega koli razmišljanja o blagovnih znamkah. Tukaj lahko naš neposreden odnos s podjetniki izjemno pomaga zmanjšati hrup.
Drug izziv je za tehnološka podjetja – velika, srednje velika in mala –, ki poskušajo tehnološke izdelke prodati tako podjetjem kot malim in srednje velikim podjetjem. Še enkrat, mindshare je trenutno strašno težko obvladati. Lahko pomagamo.
Poleg tega manjše tehnološke delnice nimajo NOBENE kritja analitikov. Kako finančni direktorji in zaposleni za odnose z vlagatelji v teh podjetjih komunicirajo z vlagatelji? Temu izzivu se želimo posvetiti kategorično.
VC so odvisni od kakovostnega pretoka poslov, da zagotovijo rezultate za svoje LP. Delimo misli s podjetniki in lahko pomagamo tveganim kapitalom vzpostaviti odnose z njimi.
Kaj menite, kaj prinaša prihodnost v tem prostoru?
LinkedIn je izjemna priložnost za blagovne znamke/podjetja, da neposredno vzpostavijo odnose z zainteresiranimi stranmi. To so lahko investitorji, lahko stranke. Verjamem, da lahko z mojim vplivom na platformo olajšamo takšno gradnjo odnosov.
Pri trženju B-to-B in odnosih z vlagatelji mora LinkedIn postati strateška prednost, na kateri morajo graditi blagovne znamke.
Če bi blagovna znamka želela sodelovati z vami, pri katerih dejavnostih bi bili najbolj zainteresirani za sodelovanje?
Rad bi razvil zelo kakovostne, poglobljene Zoom video intervjuje, ki se nato naložijo na naš YouTube kanal. Nato lahko delimo objave z intervjuji na ustreznem LinkedIn Newsletterju, Cloud Stocks ali Best of Bootstrapping. Gradivo lahko promoviramo tudi prek Twitterja, Facebooka itd. Prepisi vseh teh intervjujev bi bili v CELOTI objavljeni na našem blogu in razširjeni prek LinkedIna.
Želimo pomagati pri trženju inovativnih tehnoloških izdelkov in storitev ter pomagati pri odnosih z vlagatelji za Cloud Stocks.
Kakšne so vaše strasti zunaj dela?
Umetnost je velika stvar. Moje glasilo o barvah si lahko ogledate na LinkedInu. Sem navdušen slikar. Pravzaprav bi me zelo zanimalo sodelovanje z galerijami, ki želijo dostopati do mojega vpliva tudi na tem področju.
Kateri bi bil najboljši način, da bi blagovna znamka stopila v stik z vami?
E-pošta ali Linkedin
Zakaj se ne bi, ko ste že tukaj, prijavili na našo tržnico vplivnežev B2B, MyOnalytica ? MyOnalytica je največja B2B tržnica vplivnežev na svetu. Vplivneži se lahko brezplačno prijavijo in ustvarijo lastne profile, ki bodo vidni strankam Onalytica, med katerimi so številne največje svetovne blagovne znamke. Prijavite se zdaj, da pokažete svoje strokovno znanje, vpliv in kako želite sodelovati z blagovnimi znamkami.
Intervju s Sramano Mitro
-