בעבודתי כיועץ שיווק אני נפגש לעתים קרובות עם מחלקות שיווק ובעלי עסקים קטנים כדי לדון, "כיצד הם בונים מודעות ונראות עבור המוצרים או השירותים שלהם?" מה שבסופו של דבר אני מגלה הוא שהלך הרוח שלהם כלפי שיווק הוא עסקה חד פעמית, אני קורא לזה "גישת רובה הציד".
הם מאמינים שאפשר להריץ מודעה, לחלק מתנה מיוחדת, מעקב, לארח אירועים וכו' רק פעם אחת וזה יביא לקוחות ויעמיד אותם בעמדה בראש. התשובה שלי היא תמיד לא, לא ולא.
מה היה קורה אם תיקח נשימה אחת בלבד? היית מת. אותו דבר לגבי השיווק שלך. שיווק פעם אחת הוא "שיווק מוות".
שיווק הוא באמת תהליך. התהליך של סיוע ללקוחות פוטנציאליים למצוא את החברה שלך - לעתים קרובות לפני שהם קנה רשימת מספרי טלפון בכלל מחפשים לבצע רכישה - ולאחר מכן הפיכת המודעות המוקדמת הזו להעדפת מותג ובסופו של דבר ללידים ולהכנסות. בעצם, מדובר בהבאת לקוחות פוטנציאליים לדלת הכניסה שלך ואז לטפח אותם בתהליך המכירה.
באופן מקוון תהליך זה כולל יצירת מידע משכנע וקישור ושיתוף משאבים נהדרים, סביר שהקונים הפוטנציאליים שלך יחפשו, לפני שהם יודעים שיש להם בעיה שהחברה שלך יכולה לפתור. משאבים אלה יכולים לכלול:
פוסטים בבלוג,
ספרים אלקטרוניים,
פודקאסטים,
מדריכים,
אינפוגרפיקה,
סטָטִיסטִיקָה,
סמינרים מקוונים,
סרטונים,
ניירות לבנים,
רשימות ביקורת,
מקרי מקרה,
ועוד.
לא מקוון תהליך זה כולל העברת מידע חשוב, מגמות, חדשות וכו'. במקומות שבהם הקונים הפוטנציאליים שלך צפויים לשמוע או לקרוא אותו ולקבל את המסר שלך ישירות לידיהם. משאבים אלה יכולים לכלול:
דיוור ישיר,
מיקום פיזי,
רשתות עסקיות,
יחסי ציבור,
ללמד שיעורים,
סדנאות,
סמינרים,
חומר שיווקי,
דוגמאות מוצר,
הודעות לעיתונות מקומיות,
רָדִיוֹ,
טֵלֶוִיזִיָה,
תקשורת חיצונית,
מדבר,
תַחֲרוּת,
קופונים,
תערוכות,
אלה רק כמה רעיונות לשימוש. מצא את אלה שעובדים עבורך ויישם אותם. אם הם עובדים, חזור עליהם, כמו הנשימה שלך. אם הם סוג של עבודה, תקן אותם, ואז חזור עליהם. אם הם לא עובדים, היפטר מהם ועשה משהו שעובד. זה תהליך.
לא לקיים תהליך שיווקי זו לא אופציה
-